top of page

OVER ONS

Een wereld zonder ketters

is een wereld zonder vragen

KETTER&Co is een collectief van makers en denkers dat streeft naar een duurzame samenleving. Wij initiëren en ontwikkelen projecten waarin samenwerking en zorg voor morgen centraal staat.  

 

Via ontwerpend onderzoek richt KETTER&Co zich op lokale agenda's, praktijken, verhalen en materialen, en benadrukt het belang van het betrekken van toekomstige generaties.

Wij -een kunstenaar, designers, een antroploog en cultuurhistoricus- zijn en werken met denkers, strategen en makers, doen onderzoek en veldwerk, verbinden en doceren, en zetten ons in voor systeemverandering.

Methode

Dit doen we door projecten en methodieken te ontwikkelen die door de introductie van andere perspectieven duurzame verandering teweeg brengen. Met onze projecten willen wij anderen inspireren tot het ontdekken en ervaren van alternatieven voor bestaande praktijken. Ons uitgangspunt is altijd de lokale situatie met aandacht voor sociale, maatschappelijke, landschappelijke en natuurlijke ecosystemen.

KETTER&Co streeft ernaar dat zorg en onderhoud van de gedeelde (sociale) ruimte en alles wat erin bestaat de boventoon voert in de samenleving. Zorg en onderhoud als intergraal deel van innovatie.  

&Co's

Minstens zo belangrijk is de bijdrage van de Co’s. Dit zijn alle mensen, instituten, organisaties, gemeentes etc. die ons helpen de projecten te realiseren en ons steunen. Een wereld zonder ketters is een wereld zonder vragen en samen zoeken we naar antwoorden. 

Foodcurators Concept en vormgeving

Joost Dingemans Concept en onderwijs

Dana Savic Ontwerp en onderwijs
Marco Sweering  Fotografie en film
Arjan Karssen Vormgever openbare ruimte
Thijs Verbeek Grafische vormgeving

Liesje Lokbi Grafisch vormgever
Esther Jongsma Concept en productie
Pauline Wiersema Campagne en communicatie
Maxime Benvenuto Vormgever project websites
Design Academy Eindhoven
Zone2Source Kunstenaars platform Glazen huis, Amstelpark
Stigter van Doesburg Galerie
Bitter&Zoet Shop Veenhuizen en Pauperhotel
Humberto Schwab  Socratic Design Academy

Met dank aan

Gieskes Strijbis Fonds

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Fonds 21

Provincie Zeeland

Provincie Brabant

Provincie Drenthe

Samenstelling bestuur

Nandine van Karnebeek

Monique van der Poel
Ernst van der Hoeven

Jaarverslagen

bottom of page