PROJECT

VEENLIJN

Het VEENbad en de VEENlijn vertellen niet alleen het verhaal van het landschap en de geschiedenis van het veen maar bieden ook een ervaring in het landschap.

 

VEENlijn

In Noord-Nederland is er veel veenlandschap. Diep onder de (voormalige) veenlandschappen zitten dit humuszuur in het grondwater; zeer vruchtbare stofjes, die uit de plantenresten van het veen in het grondwater zijn gekomen. Deze stofjes geven het veenwater een prachtige gouden kleur. Humuszuur hebben bijzondere eigenschappen, ze zijn rijk aan mineralen én kunnen zware metalen binden en uit het lichaam afvoeren. Dit humuszuur is het startpunt voor een productenlijn waarin deze eigenschappen centraal staan.

 

VEENbad

Met het veenlandschap als inspiratie, is het de ambitie om een POP-up en PLUG-in VEENbad te ontwikkelen. Het POP-up VEENbad zou bij een vennetje in het veenlandschap geplaatst kunnen worden, de PLUG-in VEENbad module bij bestaande sauna’s en wellness plekken. Hiervoor lopen er momenteel gesprekken met het Hof van Saksen en heeft een groep studenten van het Cibap (MBO) een eerste ontwerp gemaakt. VEENbad als toevoeging aan het rijtje Turks bad, Finse sauna… VEENbad.

Credits

Video - Thomas Trum

Foto 1 -