Tuinbazen tentoonstelling

In 2019 gebruikte KETTER&Co het Amstelpark, een voormalig floriadepark, als testpark voor verschillende Tuinbazencampagnes. Dit deden wij in samenwerking met Zone2source: een internationaal platform dat kunstenaars uitnodigt om in en buiten de glazen paviljoens in het Amstelpark projecten te ontwikkelen die betrekking hebben op onze ‘natuurlijke’ omgeving.

Het was een bewogen proeftuinjaar: er werd gewandeld, rondgesnuffeld, actie ondernomen, afvalslingers gemaakt, bloemen uitgedeeld aan de burgemeester, verhalen verzameld en rozen geknipt met onze tuinmannen. Wat leverde dat op en welke vervolgvragen kwamen naar boven? Komt dat zien, aanraken en meemaken in het Glazen Huis, Amstelpark. In samenwerking met Zone2Source heeft KETTER&Co een eindtentoonstelling voor Tuinbazen Amstelpark georganiseerd. 

Locatie: het Glazen Huis, Amstelpark
Datum: 15 – 23 februari 2020
Openingstijden: 13:00 – 17:00, vr-zo

Doe je mee aan het Parkdialoog en Excursie? Dit vindt plaats op zaterdag 15 en 22 februari van 15:00 – 17:00 uur. Denk mee over een park als gemeenschappelijke tuin samen met Irene Fortuyn, die met de deelnemers op filosofische wijze de menselijke relatie met planten en dieren zal onderzoeken. Wat is een park en voor wie is het park? Welke rol speelt de ‘andere 99%’ in deze omgeving? Het eerste uur zal een dialoog plaatsvinden en vanaf 16:00 verzorgt IVN ecoloog Arend Wakker een unieke excursie in het park. Meld je aan via info@zone2source.net of kom langs. 

Ook wordt het een gezellige Beestenboel: kruip in de huid (of veren) van de halsbandparkiet, stadsduif, huiskat en vele andere inwoners. We zijn erg benieuwd naar jouw dierenverhalen. Kom je langs? We hebben een prettig winterzonnetje besteld.

Meld je aan via info@ketterenco.nl of kom spontaan langs. Tot gauw!