Op de kaart

Door middel van de methode van de Kolonie Collectie, wil KETTER&Co Veenhuizen letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten. Zo wordt er gewerkt aan de bewegwijzering van het gebied en richten we ons op kaarten die het verhaal van dit dorp vertellen. 

Kaart
Veenhuizen is ontworpen in een strak grid van 750 meter, in lijn met de amibitie van Orde & Regelmaat. Dit basis principe hebben we op de kaart zichtbaar gemaakt door een strak geel grid onder de plattegrond te leggen, waarmee zowel het principe als de schaal inzichtelijk wordt. De kaart is opgebouwd uit verschillende clusters. Dit is door de bewegwijzering commissie bedacht om structuur aan te brengen in het dorp en het verhaal van het dorp nu leesbaar te maken. Naast de actuele lijst van ondernemingen -links uitgelijnd- vertelt de kaart ook over de historie en de monumenten -rechts uitgelijnd-.

Bewegwijzering
Door het ontwikkelen van de kaart, wordt ingezoomd op iedere ondernemer, iedere weg, elk wandelpad, en ieder historisch pand. Wanneer je inzoomt op het Ambachtscluster in Veenhuizen vind je Robuust Eiken. Een prachtig bedrijf waar op ambachtelijke wijze prachtige houtconstructies worden gerealiseerd. In samenwerking met hen is de bewegwijzering van Veenhuizen gerealiseerd. Wij het ontwerp, zij de realisatie. Robuuste palen van massief eiken met wijzers die er met pen-in-gat verbindingen in bevestigd zijn. Op de handwijzers de uit aluminium gesneden naambordjes.

Wegwijs
De ondernemersvereniging Veenhuizen Boeit vroeg ook om een ontwerp voor een mobiele kar, waarmee naar behoefte op verschillende plekken in het dorp evenementen konden worden aangekondigd. Bouke Bruins, een net aan Design Academy afgestudeerde ontwerper, heeft deze kar ontworpen en gemaakt.