Gebakken Land

Gebakken Land is in 2005 begonnen als kunstproject. Polder Oudeland, in Berkel en Rodenrijs, krijgt na eeuwen agrarische polder te zijn geweest een herbestemming als bedrijventerrein. De vraag aan de kunstenaar was de demarcatielijn in het landschap, daar waar klei en veen elkaar ontmoeten, zichtbaar te houden in het toekomstige plan. 

De vraag naar het behouden van herkenning van een aardkundig fenomeen uit tijden van ver voor menselijke bewoning is de aanleiding geweest om te werken met de snelle en langzame veranderingen van het landschap. Met in de hoofdrol boer Koot, de bewoner van de van Oldenbarnevelthoeve die, net zijn voorouders, dit land decennia lang bewerkte en er koeien hield. De hooiberg van Boer Koot is inmiddels door KETTER&Co verbouwd tot atelier en van daaruit zal in de komende jaren gewerkt worden aan toekomstscenario’s voor het gebied dat door de huidige economische en maatschappelijke ontwikkelingen een onverwachte wending heeft gekregen.

Het project is te zien en te volgen op: www.gebakkenland.nl

Van 2006 tot 2012. Van Oldenbarnevelthoeve in Oudeland, Berkel en Rodenrijs. Met Irene Fortuyn, Arjan Karssen, Arno Vriends, Seton Beggs, Lenaluna, Ine Mulder, Marcel Meeng, Pierluigi Pompei, Minja Schotel, Marco Sweering, Lucas van Vugt, voor de Gemeente Lansingerland en Kunstgebouw Zuid-Holland.