Entreepoort

Ontwerp voor de entréepoort voor het Landgoed Vijversburg. Het historische park Groot Vijversburg in Tytsjerk is voor het grootste deel aangelegd in de 19e eeuw. De bezoeker kan wandelen over de vele slingerpaadjes en genieten van Villa Vijversburg, de grot, blauwe koepel, kluizenaarshut, oranjerie, volière, rotstuin, kruidentuin, het theehuis en de collectie beeldende kunst. Het park biedt rust en ruimte.

Aan de oostkant liggen twintig stichtingswoningen, omsloten door een grote tuin. Aan de noordkant bevindt zich een overtuin met als blikvanger een beeld van Rudi van de Wint.

In park Groot Vijversburg vinden regelmatig evenementen plaats, zoals tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst, muziekuitvoeringen, kerkdiensten in de open lucht en excursies.

De stalen taats draaiende poortdelen zijn gevuld met geregen houten lamellen met verschillende diepte, wat een optisch spel van transparantie teweeg brengt. Op de poort staat de naam van het park GROOT VIJVERSBURG, gemaakt van monumentale keramische letters van de streekeigen klei.

Van 2003 tot 2005 in Tytsjerksteradiel met Irene Fortuyn, Arjan Karssen. Vraag: Stichting Op Toutenburg.